AÇI'DA YABANCI DÄ°L EĞİTÄ°MÄ°

Ä°NGÄ°LÄ°ZCE PROGRAMI

Ä°ngilizce müfredat programımız Avrupa Konseyi Ortak Çerçeve Programı – CEFR (Common European Framework of Reference for Languages) kazanımları doÄŸrultusunda hazırlanmıştır. Programımız kapsamında öÄŸrencilerimiz 1. 2. ve 3. sınıfın sonunda A1 Dil Seviyesi’ni tamamlarlar,

4. Sınıf öÄŸrencilerimiz ise A2 Dil Seviyesi’nde çalışmalarını sürdürürler. Temelde program içeriÄŸinde, Listening (Dinleme), Speaking (KonuÅŸma), Reading (Okuma) ve Writing (Yazma) olarak belirlenmiÅŸ dört dil becerisine eÅŸit ağırlık verilirken, aynı zamanda bu becerilerin farklı alanlardaki alt kazanımlarına da yer verilir.

Çağın gereklerini yakalamak adına, Ä°ngilizce ÖÄŸretim Programımıza ‘Critical Thinking’ – EleÅŸtirel DüÅŸünme Becerisi, ‘Communication’ – Ä°letiÅŸim Becerisi, ‘Collaboration’ – Ä°ÅŸbirliÄŸi Becerisi ve ‘Creativity’ – Yaratıcı DüÅŸünme Becerisi gibi 21. Yüzyıl becerileri de entegre edilmiÅŸtir.

Ä°NGÄ°LÄ°ZCE.PNG

Derslerimiz öÄŸrencilerin konuları içselleÅŸtirmesini amaçlayarak çeÅŸitli oyunlar, aktiviteler, ÅŸarkılar, dramalar, ikili çalışmalar ve grup çalışmaları ile desteklenmektedir. Hedef dilin sevdirilmesini ve günlük yaÅŸantı içerisinde kullanımının kazandırılması doÄŸrultusunda, Ä°ngilizce öÄŸretmenlerimiz sınıf içi ve dışında sürekli Ä°ngilizce konuÅŸarak öÄŸrencilere model olup, öÄŸrencileri de dil kullanımına teÅŸvik ederler.

Okulumuzda, anaokulundan itibaren ilkokul ve ortaokul 5. sınıfa kadar Çift Dilli EÄŸitim Programı (Bilingual System) uygulanır. Bu eÄŸitim programı, öÄŸrencilere interaktif ve iletiÅŸimsel öÄŸrenme ortamlarında Ä°ngilizce dil becerilerini geliÅŸtirme olanağını saÄŸlar. Ek olarak, anasınıfından itibaren 3.sınıfa kadar Ä°ngilizce dil koçlarının bütün branÅŸ derslerine eÅŸlik etmesi öÄŸrencilere Ä°ngilizceyi aktif bir ÅŸekilde kullanma fırsatı tanır.

Son olarak, öÄŸrencilerin dil geliÅŸim süreçlerinin uluslararası platformda yeterlilik düzeylerinin belirlenmesi açısından ve onlara dünya çapında geçerli bir dil sertifikası saÄŸlayabilmek amacıyla aÅŸağıdaki tabloda belirlenen Cambridge Üniversitesi YLE sınavları sunulur.

Ä°SPANYOLCA PROGRAMI

Türkiye de diÄŸer geliÅŸmekte olan ülkeler gibi ticari baÄŸlantılarında Ä°ngilizce ile birlikte Ä°spanyolcayı da kullanmaya baÅŸlamış, böylece kısa bir sürede ticaretin birçok alanında Ä°spanyolca hakim bir pozisyona yükselmiÅŸ ve günümüzde dünyada en çok konuÅŸulan 4. dil olmuÅŸtur. Bu nedenle, okulumuzda 2. yabancı dil olarak her yaÅŸ grubunda Ä°spanyolca eÄŸitimi verilir.