DÜNYA VATANDAÅžLIÄžI PROGRAMI

“Nesillerin iyi dünya vatandaÅŸları olmalarını istiyorsak, onlara sadece okumayı ve yazmayı öÄŸretmekle yetinmek yerine, eÄŸitimlerine etik ve insani deÄŸerleri dahil etmeliyiz.”
Hanan Al-Hroub, 2016 Küresel ÖÄŸretmen Ödülü Sahibi

BirleÅŸmiÅŸ Milletler ve Harvard Üniversitesi iÅŸbirliÄŸi ile geliÅŸtirilen Dünya VatandaÅŸlığı Programı, nitelikli dersler ve öÄŸrenme kaynakları yoluyla öÄŸrencilerin dünya sorunlarına karşı bir bilinç geliÅŸtirmesini hedefliyor.  Okulun temel görevinin en temel bileÅŸeni, öÄŸrencilerini farklılıklarla dolu ve birbirine baÄŸlı bir dünyada baÅŸarılı olmaları için hazırlamak olduÄŸu bilinciyle bu programı okulumuzda uyguluyoruz.

kuresel_hedefler_simge_izgarasi_renkli_v

Altmış derslik bu program, çocukların okula adım attıkları andan mezuniyetlerine kadar, bağımlılık, çeÅŸitlilik ve ortak insanlık deÄŸerlerine dair zihinlerini kademeli olarak açacak etkinlikler yoluyla, küresel vatandaÅŸlık bilinciyle hissetmeyi, düÅŸünmeyi ve hareket etmeyi öÄŸrenebileceklerini göstermektedir.

17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefiyle iliÅŸkili hale getirilmiÅŸ bu öÄŸretim programı, insani koÅŸulların iyileÅŸtirilmesi ve gezegenimizin korunması sorumluluÄŸuyla hareket eden, odaklanmış, anlayışlı ve adanmış yeni kuÅŸak liderler yetiÅŸtirmek için pratik bir rehber sunmaktadır.